Fotoreportage: Somaliske Erindringer

Gellerup en tidlig tirsdag aften: Det er bidende koldt og næsten mennesketomt mellem de grå betonblokke. Men udenfor Eutopia Stage mærker man straks varmen. Forventningsfulde gæster strømmer til. Os inklusiv, for snart vil syv modige mennesker stå på scenen og dele deres personlige fortællinger: om flugten fra Somalia, det azurblå hav og deres allerførste møde med Danmark. Og om drømmene, de har med sig.

I går spillede forestillingen ‘Somaliske Erindringer’ på Eutopia Stage i Gellerup – en forestilling skabt i samarbejde med Gobaad Kultur Forening og iscenesat af kunsterisk leder Brigitte Christensen. De syv mennesker på scenen var ikke skuespillere, men helt almindelige borgere med somaliske rødder. De fleste kom til Danmark som flygtninge, og er nu bosat i Gellerup eller “ghettoen”, som de kaldte det.

Kom med til en dejlig aften i ghettoen i selskab med Kadra, Saleban, Fatima, Hanaan, Said, Sakarie og Ilhaam.

Der sker meget nyt i Gelleup disse år. Bydelen er under forandring og ligger pt. i byggerod
Down Town Gellerup
Mørket har sænket sig. Og undenfor Eutopia Stage strømmer gæsterne til
En propfyldt sal med forventningsfulde tilskuere
Lettede og glade efter en vellykket premiere

De syv medvirkende fortalte om deres første møde med den hvide sne, som én først troede var kirsebærblomser. Om at føle sig fremmed og anderledes. Både dansk og somalisk. Om savnet og kærligheden til hjemlandet med det gyldne sand. Duftene og smagene. Og om glæden og taknemmeligheden over at leve og bo i et fredeligt land.