Frida Diamant: ”Vi håber, at andre kan genkende sig selv i vores sange og ligesom os føle en form for forløsning”

Det danske band Frida Diamant med den 24-årige sangerinde og sangskriver med samme navn i front, spiller rå, vild og tåvrikkende rockmusik. Musikken består af dansksprogede og hudløst ærlige tekster om livets skyggesider med druk og mørke, som har været en fast følgesvend i frontkvindens Frida’s liv – lige indtil hun mødte bandets øvrige medlemmer: Guitarist Johan Bæk, trommeslager Mikkel Wiberg, Emil Bæk på akustisk guitar, Jeppe Tørsleff på bas og guitarist Jonas Nelausen. Dette skelsættende møde blev ikke alene starten på et stærkt venskab og en vej ud af mørket: det blev også starten på en masse helvedes god musik. De er aktuelle med singlen ’Lille barn’ og er med i kapløbet om at vinde talentudviklingsforløbet og konkurrencen KarriereKanonen, som løber af stablen på årets Smukfest.

Hvilken betydning har musikken haft for jer?

Musikken betyder alt for os. Dét at skabe – i fællesskab – er meningsfuldt. Det giver os mulighed for at få afløb for personlige kreative idéer.

Hvad drømmer I om, at andre får ud af jeres tekster og musik?

Vi skriver om vores egne følelser og historier. Og vi håber, at andre kan genkende sig selv i vores sange og ligesom os føle en form for forløsning. Verden kan føles stor og farlig, men det bliver så meget nemmere, når vi finder et udslip: en ventil. Så om vores musik kan inspirere folk til selv at lave musik eller om det rum, vi har skabt, føles trygt for dem – ligegyldigt hvad, så er det, det hele værd! Så længe vi, hver især, finder et sted, hvor vi er gode, som vi er. Det er vigtigt.

Hvad håber I på/glæder I jer allermest til på årets Smukfest?

Vi har arbejdet intenst sammen som band de sidste mange måneder frem mod Smukfest. Det har været – og er fortsat – en spændende rejse, både musikalsk og som venner. Så Smukfest bliver en fejring af alt det arbejde!

Pssst: Frida Diamant spiller på Smukfest, Livecamp kl.18.00 tirsdag den 6.august!