ELYSS: ”Musik har altid fungeret som en form for terapi for mig, især gennem de mørkere tider i mit liv”

Hvis ikke, at du allerede har hørt om den 22-årige musiker ELYSS med det borgerlige navn Emilie Lykke Skov, så kan du godt regne med at komme til det. ELYSS er en af de 8 tilbageværende finalister i konkurrencen og talentudviklingforløbet KarriereKanonen, som spiller på årets Smukfest. Hun skriver rørende og ægte elektropop-ballader om at acceptere sig selv og sin seksualitet – og hun drømmer om at gå hele vejen og vinde konkurrencen for Danmarks nye musikalske talenter!

Hvilken betydning har musikken haft for dig og dit liv?

– Musik har altid fungeret som en form for terapi for mig, især gennem de mørkere tider i mit liv. Det har opløftet og fremprovokeret følelser, jeg havde svært ved at få afløb for. Da jeg så selv begyndte at lave musik, var det en kæmpe forløsning at få det hele ud. Det var en masse tanker og følelser, jeg ikke før havde kunne sætte ord på, og så gav det mig et nyt perspektiv på tingene.

Hvad drømmer du om, at andre får ud af dine tekster og musik?

– Meningen med det, jeg gør, er at beskrive nogle følelser og danne nogle billeder, som andre forhåbentligt kan relatere til og føle de kan bruge til noget. Hvad enten det er en bearbejdelse af en sorgproces, en forløsende genkendelighed eller et sprog, de selv har manglet. Med det sagt, så skal man ikke føle noget bestemt, når man hører min musik. Jeg skriver mine sange for at hjælpe mig selv, og hvis min musik, på den ene eller anden måde, kan vække nogle følelser i dem, der hører den, så er jeg lykkedes med det, jeg gerne vil.

Hvad håber du på/glæder dig allermest til på årets Smukfest?

– Jeg håber på, at jeg giver mig selv, såvel som alle dem, der kommer for at høre mig, en fed oplevelse. Jeg håber, jeg leverer dét, jeg ved, jeg kan! Og så håber jeg på at vinde KarriereKanonen – det ville være sejt! Jeg glæder mig allermest til at opleve følelsen og det boost, det giver at optræde for et publikum, samt spille en masse af de sange, som jeg intensivt har arbejdet på de seneste par måneder. Især de to nye sange, som jeg har arbejdet på siden SPOT Festival, glæder jeg mig rigtig meget til at spille og få publikums reaktion på!

Pssst: ELYSS spiller på Smukfest, Live Camp, tirsdag d. 6. august 2019 kl. 20.00.

Lyt til ELYSS’ musik lige her:  https://www.dr.dk/musik/karrierekanonen/artist/elyss-1