Fotoreportage: Sydhavnen i Aarhus

Kender du Sydhavnen i Aarhus? Ellers kommer du snart til det! Den aarhusianske Sydhavn er nemlig gået fra at være et relativt overset område til at blive hip.

Op gennem 1900-tallet var den aarhusianske Sydhavn præget af en tung og travl industri, som for alvor var med til at skabe udvikling og vækst i den jyske hovedstad. I dag er de fleste fabrikker fra dengang nedlagt. Og det grafitti-malede miljø blandt de gamle fabriksbygninger var, indtil for nyligt, et glemt eller ukendt område for de fleste.

Mange af byens misbrugere, hjemløse og skæve eksistenser har deres gang i området på grund af kvarterets “nålepark” og varmestuer. Og i årtier har musikere, billedkunstnere, arkitekter, fotografer og andre kreative ildsjæle, installeret sig i de gamle fabriksbygninger og fundet inspiration i Sydhavnens rå og upolerede miljø.

Råt og flot
Kulbroen

Den kreative palletrappe er desværre ikke en del af Sydhavnsmiljøet længere, men flot var den!