Fotoreportage: Fra Dronningens Garderobe

”Jeg var ikke ret gammel, før jeg oplevede, at det var lige så sjovt, ja, måske endda sjovere at hejre sig op og se skrækkelig ud end at skulle være dejlig og yndig” – H.M. Dronning Margrethe, ‘Dronnings Kjoler’ 2012

Vi har besøgt Den Gamle By i Aarhus, hvor man lige nu kan opleve særudstillingen ’Fra Dronningens Garderobe’. Her fik vi et spændende smugkig ind i Dronning Margrethe’s festlige og farverige rober – og ofte modige og humoristiske tilgang til livet og tøjet.

I udstillingen indgår både kjoler, hatte, dagligdags- og festtøj fra 1940’erne og frem til i dag. Og der var både spræl, alvor, glamour og en masse historie gemt i udstillingen, som løber frem til september 2018.

OBS: Da lys er med til at nedbryde farver og tekstiler, er der dæmpet belysning i udstillingen. Dronningens garderobe opleves derfor allerbedst ‘live’. Men tag alligevel et kig i vores lille fotoreportage herunder.