Fotoreportage: Art Nouveau i den gamle badeanstalt

Vi har besøgt en gammel badeanstalt i den østtyske by Leipzig.

‘Altes Stadtbad Leipzig’ blev bygget i 1912, da Leipzig var én af Europas største byer. Badeanstalten var tiltænkt byens bedre borgerskab, og er en stor og luksuriøs bygning bestående af adskillige svømmehaller, saunaer, solarier og wellness-afdelinger. Badeanstalten er bygget i den dengang fremherskende Jugendstil (også kaldet Art Nouveau), med enkelte afstikkere til andre arkitektoniske retninger. Èn af badeanstaltens højdepunkter er således den smukke kvindesauna, som er bygget i en islamisk-maurisk stil med prægtige søjler, forsiringer i guld og kunstnerisk udførte vægmosaikker.

Badeanstalten blev lukket i 2004 på grund af nedslidning, og har siden da stået ubrugt hen. Det er dog  muligt at komme på besøg på særligt organiserede fototure, og vores udsendte reporter Klara Fleischer har udforsket den spændende, gamle bygning med sit kamera.