kreativekvinder

Interview med Julie og Stine fra Prezebe Productions: ”Burlesque er en mangfoldig dans, hvor man ikke behøver frygte om, man er for meget”

Vi mødes med Julie Prezebe og Stine Prezebe på Kvindemuseet i Aarhus til en snak om udstillingen Too Burlesque – en mangfoldig, festlig og erotisk udstilling, som undersøger køn, normer og kropsidealer gennem film, fotografier og farverigt burlesque-inspireret interiør. Julie og Stine er ikke bare kollegaer i Prezebe Productions – de er også søstre med …

Interview med Julie og Stine fra Prezebe Productions: ”Burlesque er en mangfoldig dans, hvor man ikke behøver frygte om, man er for meget”Læs mere »

Interview med Stephanie Harritz: ”Kreativitet er andet end at strikke og tegne”

Vi har aftalt at mødes med 23-årige Stephanie Harritz på Aarhus Tech, hvor Stephanie til daglig går på grundforløbet til murer. Stephanie er den eneste kvinde på holdet, men det skræmmer hende ikke. Hun er stolt af sit fag og ønsker ingen særbehandling. Derimod håber hun, at flere piger og kvinder får lyst og mod …

Interview med Stephanie Harritz: ”Kreativitet er andet end at strikke og tegne”Læs mere »

Interview med Gitte Møller Madsen: ”Trudi tør mere end hvad jeg normalt gør. Hun stiller de dumme spørgsmål uden at være flov over det. Hun er ubekymret og legende og prøver at lytte med hjertet. Altid.”

Vi befinder os på Skejby Sygehus, hvor vi har en aftale med Gitte Møller Madsen, som arbejder som hospitalsklovnen Trudi gennem Danske Hospitalsklovne. Vi er kommet i god tid og sætter os derfor ved et lille cafébord foran sygehusets kantine og venter på Gitte, som i dag har vagt på børneafdelingen. Den ene hvide kittel …

Interview med Gitte Møller Madsen: ”Trudi tør mere end hvad jeg normalt gør. Hun stiller de dumme spørgsmål uden at være flov over det. Hun er ubekymret og legende og prøver at lytte med hjertet. Altid.”Læs mere »

Interview med læge og kunstner Lærke Egefjord: ”Som læge forskede jeg i demens, og den baggrund og viden bruger jeg nu som kunstner til at skabe kreative forløb for demente og deres pårørende”

De fleste vil nok mene, at Lærke Egefjord har taget en noget utraditionel vej mod livet som kunstner. Lærke er nemlig uddannet læge og har arbejdet som hjerneforsker. Det kreative og kunstneriske har dog også altid fyldt og trukket i hende. Derfor har Lærke besluttet sig for at kombinere de to – lægebaggrunden og kunsten, …

Interview med læge og kunstner Lærke Egefjord: ”Som læge forskede jeg i demens, og den baggrund og viden bruger jeg nu som kunstner til at skabe kreative forløb for demente og deres pårørende”Læs mere »

Interview med Katrine Glenhammer: ”Jeg ville lave en film med en styrkekarakter, der kunne inspirere mig selv som barn”

Vi mødes med filminstruktør Katrine Glenhammer på hendes værksted på Aarhus Sydhavn til en snak om kortfilmen TOTEM. Filmens hovedrolleindehaver filtdukken ’Little Woman’ ligger halvfærdig på arbejdsbordet, for Katrine laver filmen i den filmtekniske genre ”stop-motion”, hvor man bruger dukker til at animere med. Ja, og hvis du nogensinde har set et afsnit Postmand Per …

Interview med Katrine Glenhammer: ”Jeg ville lave en film med en styrkekarakter, der kunne inspirere mig selv som barn”Læs mere »

Interview med Johanne Haahr Uhd: ”Det kreative skaber et sprog, der rækker udover det talte sprog. Det giver et lille helle; et pusterum, hvor man glemmer smerten”

Vi mødes med Johanne Haahr Uhd til en snak om hendes frivillige arbejde med at skabe kreative åndehuller på psykiatrisk hospital i Aarhus. Johanne har netop vundet Gallo Prisen for at skabe synlighed og nedbryde tabuer i psykiatrien. Derfor havde vi også i første omgang aftalt at mødes i caféen på Museum Ovartaci – en …

Interview med Johanne Haahr Uhd: ”Det kreative skaber et sprog, der rækker udover det talte sprog. Det giver et lille helle; et pusterum, hvor man glemmer smerten”Læs mere »

Interview med Fallulah: ”Det har været helt afgørende for mig som kvindelig musiker at have kvindelige forbilleder”

Foto: Julie Bjarnhoff Tekst: Danielle Nielsen Du har formentlig allerede hørt om Falullah, som udover at være en succesrig musiker med masser af hits i bagagen er kvinden bag ’Hej Søster’ – en bevægelse, som står for moderne ”Sisterhood”, hvor kvinder støtter og bakker hinanden op. Ikke bare indenfor musikbranchen, men kvinder i almindelighed. Hendes …

Interview med Fallulah: ”Det har været helt afgørende for mig som kvindelig musiker at have kvindelige forbilleder”Læs mere »

Interview med Marie Jørgensen, Yoga Prints: ”Jeg havde lyst til at se nogle andre slags kroppe repræsenteret. Og kunstnerisk er det også bare mere interessant at tegne forskellige kroppe”

Det er tidlig mandag morgen på Nørrebro, da vi mødes med kunstner og animator Marie Jørgensen – kvinden bag Yoga Prints. Med udsigt til Maries fine, humoristiske og ærlige akvarel-tegninger af kroppe i alle former, farver og yogastillinger sætter vi os i hendes hyggelige arbejdsværksted- og showroom til en snak om kreativitet og missionen bag …

Interview med Marie Jørgensen, Yoga Prints: ”Jeg havde lyst til at se nogle andre slags kroppe repræsenteret. Og kunstnerisk er det også bare mere interessant at tegne forskellige kroppe”Læs mere »